Гешев и Доган направиха невъзможното – обединиха необединимите. С наглостта си и

...
Гешев и Доган направиха невъзможното – обединиха необединимите. С наглостта си и
Коментари Харесай

Гешев и Доган направиха невъзможното - обединиха необединимите

Гешев и Доган направиха невъзможното – обединиха " необединимите ". С наглостта си и с цялостното неуважение на демокрацията те най-сетне разбудиха надълбоко заспалите български жители. И те, жителите, направиха най-логичното – излязоха на улиците, с цел да изразят непоносимостта си към ставащото в страната и желанието си да защитят демокрацията. За да се надяваме, да дишаме и да мечтаем, че гражданското ни общество не е останало затрупано под разочарованията между протестите от 2013 година и сегашното. 

Протестът нощес стартира като митинг на недоволните и беше разгласен в защита на президентската институция и срещу мутрите и каскетите в политиката и правосъдната система. За да няма подмяна на правото и свободата, както и допускане на безгранична власт. И макар че оптимистите ще кажат, че това е непринудено събиране на недоволните, без значение на политическа принадлежност, аз съм с едно обезпокоително възприятие, че въпреки всичко ще се трансформира в опит на дадени политически сили да яхнат вълната и да натрупат дивиденти от гнева на жителите. Защото тук в действителност не би трябвало да има " червени " и " сини ", а недоволни от своеволията, всяването на боязън и беззаконието. 

Кои бяха тези две капки, които препълниха кацата на волското търпението на българите през вчерашния ден? Едната е случката в " Росенец ", за която ние, Момичетата, в детайли ви осведомяваме. И както споделя Веселина Седларска в Клуб Z, " с този морски опит лятото на 2020 година още повече замязя на лятото на 1989 година. Пълно омерзение, безспорна нетърпимост към ставащото в страната. Спасително улавяне за природата – да я защитим, да я спасим от ненаситните. Тотално отменяне на унищоженото от лакомия Черноморие ". Другата са показните арести на двама съветници на президента Румен Радев и претърсванията на „ Дондуков “ 2, инициирани от несъмнено противоречивия основен прокурор Иван Гешев. 

И не щеш ли има вяра за гражданското общество, само че отново споделям, само в случай че политическите партии не го yпотребят... Отново...

Защото има разнообразни тълкования на митинга. Иска ми се и да имам вяра в думите на Васил Гюров – публично ангажирания музикант, който декларира, че " когато борбата е за бъдещето на България, няма значение с кого си един до друг на фронта или на барикадите. Бих водил войната взаимно със симпатизанти на Българска социалистическа партия, ГЕРБ и дори на Движение за права и свободи, в случай че идеята си заслужава. С изопачаването на същинските аргументи за митинга, няКОЙ още веднъж желае да ни опълчи един на различен и да пренасочи голямата сила от неодобрение ", но не мога.

Не бива да забравяме по какъв начин стигнахме дотук. И някак не е почтено да се излиза против протестиращите с вдигнат пестник, който припомня за едни други времена. Трябва да е ясно – тук не пазиме президента Радев, а президентската институция. А Корнелия Нинова, която самодоволно се разхожда сред гнева на тези, които се борят за правото си да живеят почтено, по никакъв начин не е на мястото си точно на митинг, на който виждам познатите лица на всички тези, с които един до друг се борим от години против статуквото. 

Истинските аргументи са ясни, най-малко на всички тези младежи, които не се отхвърлят да висят по площадите. Тези, които са на всеки митинг срещу Бетономорието, които считат, че законите би трябвало да бъдат спазвани, а политиците да са в служба на народа. И се надявам, че президентът няма да разчита на един различен яд, който няма общо с неговата политика. Защото има и такива като мен, които са безапелационни, че в случай че той ни поведе срещу мафията, ще се окажем за следващ път на дъното.

 
" На плаж " при Доган, с цел да има смяна

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР